raclette egyszerűen

Tegnap este előkerült az évek óta porosodó (na jó, nem is, mert dobozban tartjuk) raclette sütőnk, mert a fiúkat befűtöttem délután, hogy este sajtot süthetnek maguknak, saját “kistepsikben”…

A srácok nagyon várták, mert ugye újdonság varázsa tényező működött, és szerintem élvezték is, szépen vacsoráztak. Kata is örült a programnak, mert neki ez volt az ebéd pótlása is egyben, miután begyűjtöttük a buszállomáson egész napos gödöllői programja után.

Nem volt semmi flanc, extra sütnivalók, csak egy gyors pénteki vacsora, kicsit más köntösben. Peti és Balázs főleg a virslikarikákra és a sajtra utazott, a császárszalonnával biztos, ami biztos alapon nem kísérleteztek, pedig kínáltuk, mert nagyon finom volt közel ropogósra sütve.

A koronás kombináció a lilahagymával sütött sajt volt, ajánlom mindenki figyelmébe!

Közben ránéztem a hőmérőre is, és kellemes 15 fok volt odakinn, egyből meg is állapítottam, hogy kiváló szalonnasütögető esti klíma. Ha elmúlnak ezek az esős napok, amiket ígér az időjós, visszakanyarodunk a témára 🙂

Egy gondolat “raclette egyszerűen” bejegyzéshez

  1. Örülök, hogy a fiúk ennyire értékelték életük első “egyéni” sütögetését, reméljük egyszer majd (na jó, sok év múlva) együtt fondüzni is lehet velük! Habár, a virslisütés talán már egy következő mátrai alkalommal is megejthető. Mi majd “nagy duzzogva” sütögetjük a csirke- és sertésfalatokat. 😉
    Ami a szabadtéri szalonnázást illeti, szurkolunk a további szép, kellemes esték ügyében! :-))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük