Layer Cake

Layer Cake (2004)

Megállapítottam, hogy az angolok még mindig nagyon értenek a stílusos bűnügyi filmek készítéséhez. Mondjuk a megállapítás ebben a formában nem biztos, hogy helytálló, mert a film már 8 éves. Ez azonban cseppet sem von le az értékeiből, sőt. A történetről különösebben sokat nem érdemes elmondani, mert annak csavarjai viszik előre a filmet, meg persze a fantasztikus alakítások, a kiváló vágások, kamerabeállítások és a zene finom adagolása.

Összességében régen szórakoztam ilyen jól filmen, amiben minden a helyén volt. Az egyik plusz ráadás ajándék Dumbledore professzor civilben. Szerepel még James Bond, amikor még nem volt az (ez a Casino Royale előtti utolsó filmje, 1-2 jelenet már adja a hangulatot, amiért 2 évvel később megkapta a szerepet) A sok jó színész miatt eredeti nyelven ajánlom, bár ezzel gondolom senkit nem lepek meg 🙂

Még egy fontos értéket kiemelnék: volt 1-2 csavar a filmben, ami meglepetésként jött, és ez szerintem ma már nagy dolog. Amikor nézitek, tudjátok majd, melyik jelenet(ek)re gondolok most.

Layer Cake
Layer Cake

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük