Kenyérpuding

Akkor Petra kérésére az elkészítés felettébb egyszerű módja.

Végy:
– 10 + 10 dkg cukrot
– 30 dkg kenyérkockát (ahogy a példa is mutatja, nem baj ha nem friss, csak ne legyenek rajta zöld foltok)
– 5-10 dkg vajat
– 1/2 liter tejet
– 3 tojást
– csipet sót

A következőket masszásítod: kenyér, tej, cukor (az egyik rész), só, tojások (egészben, de héj nélkül), olvasztott vaj. Érdemes ebben a sorrendben.

Készíts karamellt a másik rész cukorból (víz+citromlé), kend ki vele a sütőformát és borítsd bele a kenyérmasszát.

Sütés: 170-180 fokos sütőben kb. 60 perc, a formát tepsibe állítva, mely utóbbiba vizet öntöttél.

Ha szerencséd van (és ilyen alakú a formád) a végén ezt kapod:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük