új év, új kenyér

Ahogy azt kell, az új első napján új kenyeret is sütöttem. Nyugodtan kijelenthetem, hogy ez lett az eddigi legjobban sikerült kenyerem. Egy incifinci apróságtól eltekintve. Gyönyörűen megkelt, jól kezelhető volt a tésztája és szép veknit sikerült belőle formázni. A sütés is optimális volt, talán most először igazán cserepes lett a kenyér héja, nem csak kopogtatható, élmény volt szelni és beleharapni. Ja, annál a bizonyos beleharapásnál derült ki, hogy csak egy dolgot nem tettem bele, t … tényleg apróság a többi hozzávaló arányaihoz képest.

Sebaj, már csak meg kell ismételni ugyanazt, ezúttal sóval. Így legalább csak a kenyér lett sótlan, ez az év biztosan nem lesz az! 🙂

No, és akkor a kenyér:

Egy gondolat “új év, új kenyér” bejegyzéshez

  1. Gratulálok, legalább ilyen szépen sikerüljön az egész év, a sót még mindig lehet pótolni, kivenni belőle sokkal macerásabb lenne. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük