Mai ebéd

Rozmaringos-tejszínes csirkemell sárgarépával és áfonyás-túrós kalács. Ez megint egy nagyon gyors és finom étel lett ( legalábbis az elégedett elkövető szerint). Mármint a csirke, nem a kalács, legalábbis ami a gyorsaságot illeti, mert finomság terén a kalács is megállja a helyét, de utóbbi elkészítésére azért rá kell szánni az időt, a répás csirke viszont tényleg 20 perces kaja mindenestől. Mire kisül a krokett, addigra a csirke is elkészíthető.

4 hozzászólás “Mai ebéd” bejegyzéshez

    1. A csirkemellet vékony szeletekre vágtam, és feleztem is, hogy könnyebb legyen a késsel-villával tanulóknak is. Kis olíván megpirítottam mindkét felét, aztán enyhén sóztam, szórtam rá némi rozmaringot és 4 összekaszabolt fokhagyma gerezdet. Amikor a hús félig készen volt, hozzátettem 4 szép répát julienre vágva, és lefedve pároltam kicsit, amíg a répa is megpuhult. Pont addigra a hús is kész lett, már csak nyakon öntöttem 2 dl 30%-os tejszínnel. Kicsit hagytam összefőni az ízeket és kész. A sót még utólag érdemes ellenőrizni, mert a répa rendesen édesíti (ha jóféle). Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük