Looper (2012)

Nos, megint egy film, amit csak ajánlani tudok, nekem nagyon bejött. Az alapján, amit előzetesen tudtam róla, arra számítottam, hogy majd ezt is telerakják céltalan lövöldözéssel, mint legutóbb a The Surrogates cimű filmet (az volt Willis legutóbbi sci-fi vonalú filmje).

Már az előzetes kritikák is jót ígértek, és nem kellett csalódni, jó hangulat, jó alakítások (különösen ahogy az egyik színész adja a másik fiatalkori énjét, azt szerintem díjazni lehetne). A történetről sokat nem szeretnék mondani, mert akkor ti is meglepődhettek, nem minden arra ment, amerre gondoltam volna. Talán kicsit leül a közepén, de ennyit még el lehet neki nézni, mert tulajdonképpen egyszer sem ment át vontatottba.

Közben és utána kellemesen el lehet gondolkodni, az ok-okozati kérdéseken, kinek a cselekedeti hogyan hatnak a szálakra, sorsokra, meg hogy milyen morális kérdéseket vet föl alapból is az időutazás lehetősége.

3 hozzászólás “Looper (2012)” bejegyzéshez

  1. No, akkor szokásomhoz híven (részben) offolok:

    Sukiyaki Western Django – ezt szerintem egyedül nézd

    Salmon Fishing in the Yemen – ezt meg Katával. Aranyos film a hitről, nagyszerű színészi alakításokkal Ewan McGregor, Kristin Scott Thomas és a sejket alakító Amr Waked részéről.

  2. Örülök, hogy a Looper bejött. Sukiyakit már letöltöttem, belenéztem, hát nem lesz egy könnyen emészthető dolog, azt hiszem, majd hangulatfüggően választok alkalmat hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük