húsosrétes

Az új kedvenc rétesem, hidegen és melegen. Utóbbi módon ajánlom!

Elkészítése igen gyors és egyszerű, így történik:

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • fél szelet barnakenyér
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • kb. 20 dkg szeletelt bacon
  • réteslap, két rétesre való
  • só, bors, kömény, bazsalikom, fűszepaprika

Elkészítés:

A húst összedolgozzuk az apróra vágott hagymával, az egész tojásokkal, kenyérfélékkel és a fűszerekkel. Paprikát csak egy kiskanállal, hogy némi színt adjon neki. Kiterítjük az egyik réteslapot, a bacon felével béleljük, majd elosztjuk rajta a hús felét és feltekerjük. Aztán még egyszer megismételjük, hogy kellő gyakorlatot szerezzünk.

A két rétesrudat sütőalkalmatosságba helyezzük, a tészta tetejét kis vízzel spricceljük és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 45 percig süssük légkeveréssel 180 fokon, vagy máshogy, amit a sütő szeret. Fél óra elteltével már figyeljünk rá, és ha nagyon pirul a tészta teteje, dobjunk rá egy kis sütőpapírt.

Szép adag lesz belőle!
Jó étvágyat!

5 hozzászólás “húsosrétes” bejegyzéshez

    1. Jól van, úgy látom, legközelebb családi program keretén belüli ellátmánynak is nyugodtam készülhet. Egyelőre a spenóttal+fokhagymával gazdagított verziót vizionáltam.

Hozzászólás a(z) Ákos bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük