Az új kedvenc rétesem, hidegen és melegen. Utóbbi módon ajánlom!
Elkészítése igen gyors és egyszerű, így történik:
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 tojás
- fél szelet barnakenyér
- 1 marék zsemlemorzsa
- kb. 20 dkg szeletelt bacon
- réteslap, két rétesre való
- só, bors, kömény, bazsalikom, fűszepaprika
Elkészítés:
A húst összedolgozzuk az apróra vágott hagymával, az egész tojásokkal, kenyérfélékkel és a fűszerekkel. Paprikát csak egy kiskanállal, hogy némi színt adjon neki. Kiterítjük az egyik réteslapot, a bacon felével béleljük, majd elosztjuk rajta a hús felét és feltekerjük. Aztán még egyszer megismételjük, hogy kellő gyakorlatot szerezzünk.
A két rétesrudat sütőalkalmatosságba helyezzük, a tészta tetejét kis vízzel spricceljük és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 45 percig süssük légkeveréssel 180 fokon, vagy máshogy, amit a sütő szeret. Fél óra elteltével már figyeljünk rá, és ha nagyon pirul a tészta teteje, dobjunk rá egy kis sütőpapírt.
Szép adag lesz belőle!
Jó étvágyat!
Adnék neki egy esélyt! 🙂
Bejött az esély és nyert! Finomat sütöttetek ki, köszönjük a kóstolót! 🙂
Egészségetekre, örülök, hogy ízlett!
mi is kóstoltuk, tényleg finom!
Jól van, úgy látom, legközelebb családi program keretén belüli ellátmánynak is nyugodtam készülhet. Egyelőre a spenóttal+fokhagymával gazdagított verziót vizionáltam.