fehér és rozsos kenyér, petrezselymes májas

Lehet, hogy már unjátok, de én még nagyon élvezem. Szóval ismét kenyér, az elmúlt nyolc nap két kenyere. A fehér jött előbb, a rozsos vége ma vacsorára fogyott el. Szombati sütés volt, de még teljesen élvezhető. Különlegessége az eddigiekhez képest, hogy nagyobbra készült, kisülve 1,4 kilós vekni lett belőle.

Szintén érdekesség, hogy tegnap néhány szeletből próbáltunk pirítóst készíteni, hogy annak is megkóstoljuk. Hát, nem nagyon sikerült. A kenyérpirító keményen dolgozott: egy szabvány idő a max. fokozaton (ami elég szokott lenni egy vékonyabb szelet kenyérnek) tulajdonképpen csak felmelegítette, de szárítani még nem bírt rajta. Majdnem dupla idő után, kezdett hasonlítani, de ropogós még így sem lett. Nem tudom, pontosan ez mire utal, de jó jelnek vettem, hogy nehezen szárad ki a kenyér.

A lenti szendvicsen a petrezselymes májas is saját a rozsos szeleten, de a zöldségeket még nem én termesztettem 🙂 Sebaj, ami késik, nem múlik.

Ja, persze a bor is mást dicsér, de nagyon, azaz melegen 16 fokon ajánlom: Maczkó Merlot 2009.

2 hozzászólás “fehér és rozsos kenyér, petrezselymes májas” bejegyzéshez

  1. Nagyon gusztusosak a kenyereid, én is elkezdtem sütögetni (természetesen teljes kiörlésű lisztből) és én is élvezem. Ajánlom Neked a “Limara péksége” lapon a vekni formázást, még én sem próbáltam ki, holnap, vagy holnapután fogok sütni megint, de egy próbát szerintem megér.
    További jó sütögetést!

    1. Köszi a tippet, ezt a pékséget még nem ismertem, de már átfutottam 1-2 dolgot, és szépen beleépítem az itt olvasottakat is a kenyérelméletembe 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük