egy szelet hús

Úgy alakult, hogy szombaton ebédre egy szelet húst sütöttem a családnak. Azért maradt belőle mára is, meg egy falat holnapra is!

Egy éjszakát állt sörben, hagymában, borsban aztán jól átsütöttem saját zsírjában meg persze még több sörben. Amikor már puha volt, akkor leöntöttem róla minden maradék szaftot, és így grill fokozaton fejeztem be a sütést. Franciasalátával (Orfű óta Balázs kedvence) és krumplipürével tálaltuk. Ja, meg a jó  kis sörös szafttal.

A szelet kisütve nyomott 1,3 kg-ot (ebből kb. 15 dkg volt a csont). Mellesleg mindenkinek ajánlom a Lidl kínálatából az Argus prémium cseh söreit, nagyon jók, például a pasztőrözetlen valamelyik képen kacsingat is talán.

Képekben az elkészülés és a tálalás:

Egy gondolat “egy szelet hús” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük