10 nap

Holnap december hatodika, és a gyerekek várják a Mikulást. Ez gondolom a képből is látszik, mert sütöttek neki sütit, meg tejecske, stb. Bíznak benne, hogy más is lesz, nem csak egy köteg virgács.

Reméljük, Mikulás bácsi nem kannibál...
Reméljük, Mikulás bácsi nem kannibál...

Amúgy meg 10 napja itt csend van, szóval akkor most törjük meg, szemelvények következnek a közben történtekről, nem biztos, hogy időrendben.

Balázs kiszúrta magának a két üveget a nappaliban a szekrénypolcon, és megtudta anyukájától, hogy abban bizony az ő pálinkája van (az egyikben). Ma nekem is megmutatta, és mondta, hogy majd már ihat belőle, ha nagycsoportos lesz…

Voltunk Ádám szalagavatóján, ami nagyon klasszul sikerült, szerintem mindenki elégedett volt és jól érezte magát.

Bécsi keringő
Bécsi keringő

Petiék az óvodák közti sportversenyen az óvoda 10 fős csapatával a 3. helyet szerezték meg, amire nagyon büszke volt. Sajnos érem még nem járt, de csokitejbevonómiki igen.

A sportverseny kapcsán az is kiderült az óvónénik számára, hogy a gyermekeink külön-külön áldott jó gyerekek.

Ennek ellenére tovább folyik a küzdelem, melyben az óvónénik és Peti megpróbálnak a régi összhanghoz hasonlatos együttműködést kialakítani. Úgy tűnik, hogy mivel már vannak feladatok így nagycsoportban, amit el kell végezni (nem a naposi tennivalók, vagy ilyesmi, hanem a feladatlapok), s amik miatt Petinek saját véleménye szerint nem jut elég ideje játszani, az óvónénik viszont azt mondják, hogy de pedig … tehát leegyszerűsítve nem mindig értenek egyet, hogy éppen mit is kellene csinálni. Persze szerva az óvónéniknél, szóval Petinek kell gyakorolnia fogadni az adogatást.

Peti az aktuális szerelme Iringó, Noémi, Noémi 2Luca(megint, vagy még mindig) születésnapjára valami kiskutyás rajzot készített, amivel aztán másnap reggel lepte meg. Az átadást már pont nem láttam (nem is tartozik rám, ugye), de azt még igen, hogy amíg Luca haját igazgatta az óvónéni az ajtóban, addig Peti a kezeit a háta mögé dugva visszafogottan pattogott egy helyben az egyik sarokban, várva, hogy észrevegyék 🙂

Katát nem kényeztetik a bírálók, a december 18-ai államvizsgára még mindig nem kapta meg a szakdolgozati bírálatokat. Rendben van, hogy nem ez lesz az esemény leghangsúlyosabb témája, de akkor mostanra kutya köte illett volna megküldeni őket.

Még 8 nap a Hobbit premierig, lehet lassan foglalni a jegyeket. Valószínűleg mi majd csak 19-e után nézzük. Aki tehát hamarabb, azt kérem, hogy a véleményét addig legyen szíves, tartsa meg magának, hacsak nem azt akarja mondani, hogy “Húúú, váóóó, aztaaaa!”.

Ideje lesz előkeresni a pipámat is, mert ebben a filmben a 15 fő karakter mind pöfékelni fog 🙂

The Pipe of Gandalf 23 cm
The Pipe of Gandalf 23 cm 1/1 replica

3 hozzászólás “10 nap” bejegyzéshez

  1. Gondolom, hogy Balázsnak azt mondhatta Anyukája, hogy majd, ha nagy … lesz. A csoportról ekkor még valszeg nem esett szó. :-))

    1. Igen, ez pontosan így volt, ahogy írod. De Balázs ezt teljes meggyőződéssel mondta. Persze tegyük hozzá, hogy közben több alkalommal egyszerűen “leborozta” a pálinkát. Végül is, neki a kettő még egy és ugyanaz. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük